Voorkom hoge boetes met de AVG Kluis

AVG boetesMet de komst van de AVG wetgeving is het opslaan en verwerken van persoonsgegevens onder veel strenger toezicht gekomen. De AVG-regels dwingen om goed na te denken over hoe een organisatie persoonsgegevens verwerkt en beschermt. Men is verplicht verantwoording af te leggen over de gegevensverwerkingen wanneer de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) daar om vraagt. Bij niet voldoen aan de nieuwe regels riskeert men een hoge boete.

Specifiek en geïnformeerd.

Twee van de eisen die de AVG stelt aan ‘toestemming’ zijn dat deze ‘geïnformeerd’ en ‘specifiek’ gegeven zijn. Om geldige toestemming aan te tonen is het dan ook essentieel dat men kan laten zien op basis van welke informatie de betrokken personen de toestemming hebben gegeven. Het is dus onvoldoende om alleen de toestemming zelf vast te leggen.

De oplossing: de AVG Kluis.

Met de AVG kluis maken we aantoonbaar welke algemene voorwaarden, privacystatement en andere regels gelden op het moment van inschrijven. De documenten worden in de kluis geplaatst die daarna op slot gaat. Wij koppelen deze informatie dan automatisch aan de inschrijfdatum van elke nieuwe abonnee of klant. Onze AVG Kluis maakt onderdeel uit van onze ISO 27001 certificering voor informatiebeveiliging.

Mochten de voorwaarden of privacyregels tussentijds veranderen, dan is dat eenvoudig aan te passen met een nieuwe versie van de documenten, zodat elke gegevensverwerking actueel is en blijft. Natuurlijk blijft ook de historie van eerdere versie van voorwaarden en privacyregels behouden. Zo is men verzekerd dat niet alleen de verplichte proces-documentatie op orde is maar dat er altijd een kopie voorhanden is van de informatie die bij aanmelden gold. In de kluis kunnen tekst documenten, PDF documenten en print screens veilig opgeborgen worden.

Meer informatie: https://www.mistermail.nl/avg-wetgeving/

[fvplayer src=”https://stream.rtvmaastricht.nl/mm/opendicht.mp4/playlist.m3u8″ width=”940″ height=”530″ align=”left” autoplay=”true” controlbar=”no” embed=”false” speed=”no” playlist_advance=”false” share=”no”]